Kopen op de veiling

Kopen op een veiling is een ervaring vol spanning en emotie om dat ene mooie schilderij, die bijzondere kandelaar of zeldzame horloge te bemachtigen. Kopen op een veiling is een belevenis, voor de een de makkelijke manier om zijn of haar verzameling uit te bereiden voor de ander de uitgelezen mogelijkheid om een originele en bijzondere aanvulling van het interieur aan te schaffen.

Bieden en kopen kan op 4 verschillende manieren Bieden en kopen kan op 4 verschillende manieren

  • U biedt live mee in de veilingzaal. Voor het kopen op de veiling moet u een biednummer hebben, deze kunt u krijgen voor aanvang in de hal van het veilinghuis. Voor ontvangst van dit nummer, dat gedurende de hele veilingweek geldig blijft, dient u uw handtekening te zetten. Tijdens het bieden moet u uw nummer duidelijk laten zien aan de aanwezige deurwaarder.
     
  • U geeft een koopopdracht. Dit is een schriftelijke bieding waarbij de veilingmeester voor u meebiedt. De veilingmeester zal voor u proberen het kavel zo voordelig mogelijk aan te kopen.  Belangrijk is om er voor te zorgen dat deze koopopdracht uiterlijk om 17.00 uur van de betreffende veilingavond bij het veilinghuis binnen is.
     
  • Bij bijzonder objecten in het hogere prijssegment bestaat de mogelijkheid om telefonisch mee te bieden. Zoals u begrijpt is er geen onbeperkte hoeveelheid telefoonlijnen beschikbaar en is het alleen mogelijk telefonisch mee te bieden na overleg met een van onze medewerkers. Graag lichten wij de mogelijkheden persoonlijk aan u toe.
     
  • Online meebieden via internet (indien beschikbaar voor de betreffende veiling)

Het bedrag waarvoor u uiteindelijk iets koopt bestaat uit de veilingprijs en de kosten. Veilinghuis van Spengen berekent 29% opgeld (dat zijn de veilingkosten) en € 0,50 aan nummergeld per gekocht artikel