Kopen op de veiling

Bieden tijdens een Timed Online veiling

Deze veilingsessie gaat geheel via internet. Via een zo genaamd Timed-Online veilingsysteem.  De veiling loopt circa een week en stopt op een aangegeven tijd. Alle kavels zijn te zien tijdens de kijkdagen en in een online catalogus met afbeeldingen en richtprijzen. Na het aanmaken van een account kunt u de gehele week biedingen achterlaten. Uiteindelijk wordt het pas echt spannend in de laatste minuten. Wanneer iemand in de laatste 5 minuten biedt, wordt de veiling voor het betreffende kavel tot 5 minuten verlengd, zo heeft de tegenpartij weer voldoende tijd om een hoger bod uit te brengen.

Er is geen mogelijkheid in de zaal mee te bieden. Om via onze website mee te bieden dient u te zijn geregistreerd als klant. (registraties worden enkele malen per uur verwerkt en is mogelijk tot één uur voor de sluitingstijd)

Biedingen worden altijd behandeld als “auto bod” waarbij de computer in stappen van €5,- voor u meebiedt tot het door u opgegeven maximum. Indien uw bod wordt overboden krijgt u hiervan bericht per e-mail.  

Wanneer iemand in de laatste 5 minuten biedt, wordt de veiling voor het betreffende kavel tot 5 minuten verlengd, zo heeft de tegenpartij weer voldoende tijd om een hoger bod uit te brengen.

Alle biedingen zijn bindend en kunnen niet worden ingetrokken

Bieden tijdens een zaalveiling

Er is voor ieder wat wils op de veilingen van Van Spengen: modern, antiek, van meubilair tot juwelen. In onze catalogus vindt u de actuele items. Ook tijdens de kijkdagen kunt u zien wat er op de komende veiling geveild wordt. 

Kopen op de veiling is altijd spannend: lukt het om dat ene mooie schilderij, die bijzondere kandelaar of dat zeldzame juweel te bemachtigen? Om uw kansen zo groot mogelijk te maken, biedt Veilinghuis Van Spengen diverse mogelijkheden om te bieden.

 • U biedt live mee in de veilingzaal. Voor het kopen op de veiling moet u een biednummer hebben, deze kunt u krijgen voor aanvang in de hal van het veilinghuis.
 • U geeft online via onze website een bieding op. Dit is mogelijk tot een uur voor aanvang van de zitting. Dit is een koopopdracht waarbij de veilingmeester voor u meebiedt. De veilingmeester zal voor u proberen het kavel zo voordelig mogelijk aan te kopen.
 • U geeft een koopopdracht. Dit is een schriftelijke bieding waarbij de veilingmeester voor u meebiedt. De veilingmeester zal voor u proberen het kavel zo voordelig mogelijk aan te kopen. Belangrijk is om ervoor te zorgen dat deze koopopdracht uiterlijk om 17.00 uur van de betreffende veilingavond bij het veilinghuis binnen is.
 • Bij sommige objecten in het hogere prijssegment bestaat de mogelijkheid om telefonisch mee te bieden. Graag lichten wij de mogelijkheden persoonlijk aan u toe.
 • U biedt online LIVE mee tijdens de veiling. U dient hiervoor ruim voor aanvang van de zitting te zijn geregistreerd.

Verkocht!


Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk over uw aankoop beschikken. Goed nieuws: direct na de veiling meenemen kan. Bij de kassa wordt op vertoon van uw veilingnummer een nota uitgedraaid. Na betaling is de aankoop uw eigendom. U kunt deze ook op een ander tijdstip ophalen. In de regel is ophalen mogelijk op werkdagen tijdens de veilingweek en de week erna van 10.00 uur tot 16.00 uur. In het weekeinde is van Spengen gesloten.

 

Kosten

Het bedrag waarvoor u uiteindelijk iets koopt bestaat uit de veilingprijs en de kosten. Veilinghuis Van Spengen berekent 29% opgeld (veilingkosten) en € 0,50 aan nummergeld per gekocht artikel.
 

Transport en verzending

Veilinghuis Van Spengen kan u assisteren met het transport of verzending van uw aankopen indien u deze zelf niet kunt ophalen. Voor verzending van pakketten binnen Europa maken wij gebruik van PostNL of TNT express. De kosten voor verzending zijn afhankelijk van bestemming, gewicht en afmetingen.

Het transport van meubelen en grotere objecten in Het Gooi en omstreken kan ook verzorgd worden, de minimale kosten hiervan zijn € 50,-. Voor transport buiten deze regio maken wij gebruik van externe transporteurs. Graag adviseren wij u om tot de beste oplossing te komen.


Veilingvoorwaarden

Op alle veilingen georganiseerd door Veilinghuis Van Spengen zijn de onderstaande voorwaarden van toepassing. Eenieder die op welke wijze dan ook deelneemt aan een van deze veilingen dient op de hoogte te zijn van deze voorwaarden.

Voor deze veiling hebben wij gebruik gemaakt van onderstaand coderingssysteem voor porselein, aardewerk en glaswerk.

 

A: gaaf
B: schilfertjes
C: scheur, haarlijn en/of andere schade
D: ernstig beschadigd

NB: Deze codering geeft slechts een indicatie en kan nimmer aanleiding zijn voor het ontbinden van de aankoop. U dient ten alle tijde zelf de staat van eventuele aankopen te beoordelen, dit geldt ook voor kavels zonder codering.
 

Beschrijving van schilderijen, tekeningen en aquarellen:

 • Een werk gecatalogiseerd met ‘ges.’ of ‘gesigneerd’ is naar onze mening een werk van de genoemde kunstenaar.
 • Een werk gecatalogiseerd met ‘gemon.’, ‘gemonogrammeerd’ of ‘vervaardigd door’ is naar onze mening een werk van de genoemde kunstenaar, het werk is echter niet gesigneerd.
 • Een werk gecatalogiseerd met ‘toegeschreven aan’ is naar onze mening waarschijnlijk een werk van de genoemde kunstenaar.
 • Een werk gecatalogiseerd met ‘ges. naar’, ‘naar of ‘met signatuur’ is naar onze mening niet van de hand van de genoemde kunstenaar.
 • Een werk gecatalogiseerd met ‘mogelijk’ dan is het veilinghuis er niet zeker van of het werk van de genoemde kunstenaar is.

Beschrijving  van klokken, horloges, technische en/of elektrische apparaten

 • Van Spengen geeft geen enkele vorm van garantie op de werking van uurwerken , technische en/of elektrische apparaten.